Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Напередодні новорічних свят у Полтаві перевірили понад 30 ресторанів і кафе

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області разом з представниками правоохоронних органів здійснили рейди кафе і ресторанними закладами Полтави. Перевірили 31 заклад.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області.

“Під час рейдів роз’яснювали власникам або їх помічникам правила роботи установ на період дії карантинних заходів, визначених Постановою Кабінету Міністрів України №1236 від 09.12.2020 року. А також роздавали Пам’ятку, яку власними силами розробили інспектори Полтавського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області”, – йдеться у повідомленні.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №1236 від 09.12.2020 року, операторам ринку закладів громадського харчування, на період дії карантину, запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи.

А саме забороняється:

  • перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  • проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій;
  • робота після 23-ї та до 7-ї години, із забороною проведення розрахункових операцій після 22-ї години, суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос і діяльності після 23-ї години 31 грудня 2020 р. до 7-ї години 1 січня 2021 р.;
  • розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв);

  • діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:
  1. не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метра;
    не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, що закривають ніс та рот, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;
  2. обслуговуються покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  3. не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

Додатково у період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р. на території України забороняється приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень, замовлень на виніс та закладів громадського харчування в аеропортах.

Робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.

Спеціалісти Служби наголосили на неухильному дотриманні Постанови Головного державного санітарного лікаря України №32 від 02.06.2020 р. Оператори ринку закладів громадського харчування пообіцяли ретельно вивчити Пам’ятку, а також рекомендації Уряду і обов’язково додержуватися їх під час роботи.

Фото: Держпродспоживслужба

Система Orphus