Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Набирає чинності Закон України про відтермінування РРО: роз’яснення полтавських податківців

У Головному управлінні ДСНС у Полтавській області роз’яснили основні тези   Закону України про відтермінування РРО.

З 1 січня 2021 року застосування РРО/ПРРО підприємцями передбачено лише для трьох галузей: медикаменти та лікарські засоби, складна побутова техніка та ювелірні вироби (при чому для перших застосування РРО вже діє рік, для других – два).

Для всіх інших підприємців, які ведуть продаж в інтернеті, продають текстиль, реалізують запчастини та вживані товари; також для готелів, ресторанів, туристичних агентств та ін. застосування РРО/ПРРО переноситься на один рік, тобто – з 1 січня 2022 року.

Також до 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування РРО/ПРРО для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп. Для ФОП першої групи застосування РРО не передбачено взагалі.

Лібералізація штрафних санкцій: прибрано штрафи: за невідповідність готівки в касі, за неподання фіскальних звітів, ПРРО, за відсутність попереднього програмування товарів у РРО/ПРРО, за не створення, контрольної стрічки в ПРРО.

Кешбек скасовано взагалі.

Ліміти щодо здійснення платниками єдиного податку прив’язані до мінімальної заробітної плати:
– перша груп – 167 мінімальних заробітних плат;
– друга група – 834 м.з.п.;
– третя група – 1167 м.з.п.;

При цьому ліміт використання РРО прив’язано до 220 мінімальних заробітних плат, станом на 1 січня кожного року.

Послуги при розрахунках виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісу переказів коштів – надаються без РРО. Ці послуги фіскалізуватися не будуть взагалі.

Перейти до вмісту