Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині відкрили рух транспорту на об’їзній дорозі Кобеляк та села Красне

30 грудня на Полтавщині відкрили рух транспорту на новозбудованих обходах міста Кобеляки та села Красне Кобеляцького району.

Об’їзні дороги побудували у рамках реконструкції бетонної дороги Н-31 Дніпро-Решетилівка. Її протяжність складає 17,2 км. Покриття виконане повністю з цементобетону.

“Сьогодні ми відкриваємо комплексний обхід на дорозі Н-31 Дніпро-Решетилівка. Ця дорога суттєво знизить навантаження на місцеві дороги у Кобеляках, та покращить безпеки руху автомобільного транспорту”, – зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Іван Краповницький.

Загальна товщина дорожнього одягу на обході сягає 74 см. Протягом 2019-2020 років з “нуля” побудували міст через річку Ворскла довжиною 145 метрів, один шляхопровід, біоперехід та 2 транспортних тунелі.

Нагадаємо, будівництво мосту через річку Ворскла на обході Кобеляк навесні цього року проінспектував Президент України Володимир Зеленський у рамках робочого візиту на Полтавщину.

У 2021 році заплановані роботи над облаштуванням під’їздів до обходу зі сторони Кобеляк.

Загальна вартість робіт за проєктно-кошторисною документацією об’їзної Кобеляк та села Красне складає 2 млрд 231 млн грн.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов розповів, що у 2020 році в область інвестовано близько 15 млрд грн в дорожню інфраструктуру.

“Це роботи на дорозі Київ-Харків, ділянці цієї траси в межах Полтави, перша черга об’їзної Полтави і траса Н-31 Дніпро-Решетилівка. Остання будувалась з нуля, в чистому полі. Звичайно, під час будівництва виникало чимало питань щодо переносу електромереж, газових і нафтомереж. Але з кожною новою ділянкою ми покращуємо життя людей, це залучення інвестицій в область і формування її привабливості. У 2021 році не будемо збавляти оберти у будівництві доріг. Будемо працювати над тим, щоб і надалі залучати державні інвестиції”, – розповів Олег Синєгубов.

Як повідомили у Службі автомобільних доріг у Полтавській області, повністю завершиться будівництво дороги Н-31 Дніпро-Решетилівка і введуть її в експлуатацію у 2021 році.

Перейти до вмісту