Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

На Полтавщині у приватному господарстві виявили африканську чуму свиней

У селі Онищенки Кременчуцького району у приватному домогосподарстві загинули дві свиноматки. Для підтвердження діагнозу відібрали з померлих тварин патологічні матеріали та направили на дослідження в лабораторію.

Згідно з результатом досліджень Регіональної державної лабораторії в патологічному матеріалі виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней, повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області.

“Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кременчуцькій районній державній адміністрації з 1 грудня 2020 року територію особистого підсобного господарства с. Онищенки Кременчуцького району оголошено неблагополучною на африканську чуму свиней, запроваджено карантин та визначено зону захисту та нагляду. Також затверджено «План заходів щодо локалізації та ліквідації африканської чуми свиней на території особистого підсобного господарства с. Онищенки Кременчуцького району та недопущення розповсюдження даного захворювання на території Полтавської області”, – йдеться у повіомленні.

Наразі тривають заходи з локалізації, ліквідації та недопущення розповсюдження вірусу, відповідно до інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Нагадаємо, у 2019 році на території України зареєстровано 23 випадки АЧС. На Полтавщині – 4 випадки (Котелевський, Миргородський, Лохвицький та Пирятинський райони). На 1 грудня в Україні зафіксовано 24 випадки, зокрема на Полтавщині 2 випадки – у Гадяцькому і Кременчуцькому районі.

Фото: ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області

Перейти до вмісту