Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині цьогоріч оцифрували 9 пам’яток культурної спадщини, які найбільше відвідують туристи, – Катерина Рижеченко

Цього року через карантинні обмеження, спричинені пандемією коронавірусу, чи не найбільше постраждала сфера культури.

Однак на Полтавщині заклади культури швидко адаптувались, впроваджуючи нові формати роботи. Зокрема, віртуальний. 

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко, підсумовуючи роботу культурнної сфери області у 2020 році.

“Полтавщина є однією з областей, яка під час карантину правильно зорієнтувалася й була повномасштабною у віртуальному процесі. Більше уваги приділили охороні культурної спадщини. Головне завдання, яке стояло у цій сфері, – переформатування роботи та зміна акцентів”, – повідомила Катерина Рижеченко.

За її словами, у Полтавській ОДА започаткували створення банку цифрових фотограмметричних даних разом із 3D-екскурсіями. Оцифрували 9 пам’яток культурної спадщини, найбільш відвідувані туристами, –  Миколаївська церква у Диканьці, Свято-Успенський собор у Полтаві, садиба декабристів Муравйових-Апостолів Миргородського району, Собор Різдва Богородиці та інші. 

Цьогоріч вперше встановили 45 охоронних дошок на пам’ятках Полтавської області. А Полтавський театр імені Гоголя створив 10 онлайн-вистав.

До кінця 2021 року планують виготовити облікову документацію на всі об’єкти, що мають статус пам’яток та знаходяться на території області. 

Також Полтавщина долучилась до програми “Велика реставрація”. Зокрема, державної підтримки очікують для проведення реставраційних робіт у Полтавському краєзнавчому музеї Полтавській обласній філармонії. Про це також наголошував під час свого візиту до Полтави і Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. 

Перейти до вмісту