Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині планують створити новий туристичний маршрут

На Полтавщині розглядають питання об’єднання кількох локацій у новий екологічний туристичний маршрут. З-поміж об’єктів – Криворудський і Веселоподільський парки, Національний природний парк Нижньосульський та село Горошино, де є дуб черешчатийуб І. П. Котляревського). 

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко з робочою поїздкою відвідала дендропарк загальнодержавного значення “Криворудський” та комунальну установу “Рекреаційний центр Криворудський”, повідомили у Полтавській ОДА.

У дендропарку понад 300 видів різних рослин, є зони відпочинку, тераси, мінізоопарк, де проживають фазани, лебеді, коні, вівці, качки. У Криворудському парку створюють умови для екологічного туризму та відпочинку.

“У парку облаштували фотозони. Є казкові куточки, наприклад, хатинка Баби Яги. Співпрацюємо з Національним дендрологічним парком “Софіївка”, Державним дендрологічним парком “Тростянець” та іншими. Беремо в них багато різних дерев та кущів для акліматизації. Також є цікаві локації, де люди можуть відновити свої сили”, – розповіла науковий співробітник “Рекреаційного центру Криворудський” Валентина Бабарика.

Цей об’єкт важливо розвивати, як туристичну локацію, наголосила Катерина Рижеченко. Зокрема, обговорила з керівництвом громади та працівниками Центру можливість створення нового туристичного маршруту екологічного спрямування та включення Криворудського парку до обласних туристичних маршрутів.

“Ініціатива має йти від громади. Для нас важливі розвиток та підтримка парку. Наша спільна мета – зробити його привабливою туристичною локацією. Подавайте свої ініціативи, пропозиції, ми завжди готові їх підтримати. Також, якщо від вас надходитимуть цікаві ідеї, ми зможемо запланувати більше видатків на розвиток, наприклад, тієї ж екологічної стежки”, – зазначила Катерина Рижеченко.

За словами в.о. директора Департаменту культури і туризму ОДА Ірина Удовиченко, у планах розробити одноденний туристичний маршрут.

“У Криворудському парку є що показати туристам, є де похарчуватися. До речі, тут готують смачний куліш. Є санітарна зона. Це може бути маршрут природничого спрямування. Будемо проробляти можливі варіанти”, – додала Ірина Удовиченко.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту