Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині планують організувати курси з підвищення юридичної грамотності журналістів

На даний час питання забезпечення права журналістів на професійну діяльність є актуальним. У 2020 році на Полтавщині відкрито 10 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних стосовно працівників ЗМІ.

Про це під час апаратної наради повідомила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Вікторія Пилипенко.

“Наразі 9 справ закриті на підставі пункту 2 частини 1 статті 284 ККУ. Триває досудове розслідування за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста газети  “Програма плюс”. Також у листопаді 2020 року відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 3 статті 171 ККУ за фактом перешкоджання журналістській діяльності головного редактора “Телерадіокомпанії-Інформ”, здійсненого начальником Семенівського відділення поліції. За інформацією заступника начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Полтавській області Романа Грішина, за вказаним фактом керівництво проводить службову перевірку. Також підготовлені документи для передачі до Державного бюро розслідувань, яке дасть правову оцінку діям поліцейського”, – розповіла Вікторія Пилипенко.

Вона додала, що Департамент забезпечує дотримання вимог законодавства щодо недопущення будь-якого втручання у професійну діяльність представників ЗМІ.

“Департамент максимально сприяє забезпеченню права журналістів на професійну діяльність, здійснює вільний доступ до офіційної інформації органів державної влади, сприяє відкритості та гласності діяльності Полтавської обласної державної адміністрації, її апарату і структурних підрозділів, налагоджує дієву взаємодію між органами державної влади та регіональними ЗМІ”, – сказала Вікторія Пилипенко.

Також Департамент забезпечує своєчасне попереднє інформування журналістів про важливі заходи в області та за її межами.

“Цьогоріч зустрічалися з керівним складом НСЖУ. Нині комунікуємо з вишами щодо організації курсів із підвищення юридичної грамотності журналістів. Також надалі ставитимемо на контроль хід кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних стосовно журналістів”, – наголосив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.  

Перейти до вмісту