Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Миргородський міський голова звернувся до НКРЕКП щодо зростання ціни за розподіл газу

Міський голова Миргорода Сергій Соломаха звернувся до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) та Народного депутата України Олега Кулініча щодо зростання ціни за розподіл газу.

Відповідне звернення оприлюднили на сайті Миргородської міськради:

Жителі Миргородської міської територіальної громади, як і всі мешканці України, занепокоєні стрімким зростанням ціни за розподіл природного газу, процедурами тарифоутворення в цій галузі, а також механізмом нарахування плати за транспортування газу. Особливої актуальності це набуває у зв’язку зі значним погіршенням фінансового стану та низької платоспроможності населення і суб’єктів господарювання внаслідок впроваджених обмежень, пов’язаних із пандемією коронавірусу.

Надавачем послуг з розподілу природного газу для споживачів Миргородської територіальної громади є Акціонерне товариство “Оператор газорозподільчої системи” Полтавагаз”. Тарифи на послуги з розподілу природного газу, що надаються AT “Полтавагаз”, є завищеними, несправедливими й невиправданими з точки зору ринку. Так, до 01.01.2021 року для споживачів AT “Полтавагаз” діяв тариф 1,19 грн. за 1 м3 на місяць (без ПДВ). У грудні 2020 року підприємством оприлюднено розрахунки планового тарифу на послуги розподілу природного газу в розмірі 2,316 за 1 м3 на місяць (з ПДВ), що майже вдвічі більше попереднього тарифу.

Прийняте рішення стало причиною обурення споживачів AT “Полтавагаз” та призвело до значної соціальної напруги в громаді, що може мати в подальшому суттєві негативні наслідки в соціальній і бюджетній сферах та в секторі економіки. Крім того, ситуація значно загострюється через неналежну якість наданих підприємством послуг та відсутність співпраці зі споживачами та органами місцевого самоврядування. Ситуація ускладнюється ще й через те, що Акціонерне товариство “Оператор газорозподільчої системи” Полтавагаз” займає монопольне становище у Полтавській області і позбавляє жителів нашої громади права вибору.

Зважаючи на вищевикладене, враховуючи численні скарги споживачів AT “Полтавагаз”, з метою недопущення зростання соціальної напруги серед населення прошу терміново вжити дієвих заходів щодо врегулювання проблемної ситуації та розглянути можливість зниження несправедливих й невиправданих складових тарифу за розподіл природного газу.

Сподіваюся на розуміння та підтримку у якнайшвидшому вирішенні цього вкрай важливого для населення Миргородської міської територіальної громади питання.

Перейти до вмісту