Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Кращим проєктом регіонального розвитку з Полтавщини став проєкт Пирятинської громади

Проєкт “Підтримка та розвиток підприємництва в громадах Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей” посів 10 місце з 52 учасників у рейтинговому списку проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу (загальноукраїнська солідарність).

Про це стало відомо з оприлюднених на сайті Мінрегіону рейтингових списків проєктів, повідомляє Полтавський регіональний офіс Програми U-LEAD.

Проєкт був підготовлений трьома громадами: Пирятинською з Полтавщини, Чигиринською  з Черкащини та Прилуцькою з Чернігівщини спільно з експертом з питань проєктного циклу Програми U-LEAD Григорієм Перервою.

“Ми бачимо результати першого етапу оцінювання незалежними експертами проєктів, остаточний – буде здійснювати комісія створена Мінрегіоном з метою формування остаточного списку переможців. У будь-якому випадку проєкти, що були подані, це робота тергромад. Ми звісно здійснювали допомогу, але саме самостійна робота громад грає значну роль у цьому процесі. Пирятинська більш уважніше за інших готувалася до конкурсу, вони працювали над цим проєктом ще до оголошення конкурсу, а підготовка заздалегідь – завжди дає позитивний результат. Щодо інших громад та їх результатів – десь їм не вистачило часу на підготовку, але не слід опускати руки, потрібно надалі продовжувати працювати, а результат обов’язково буде”, – впевнений Григорій Перерва.

Повні списки проєктів можна переглянути за посиланням.

“Метою проєкту було формування сприятливих умов для розвитку підприємництва шляхом створення міжрегіонального навчального центру розвитку підприємництва. Фахівці Пирятинської тергромади єдині з області звернулися за підтримкою до нашої Програми U-LEAD та спільно з експертом з питань проєктного циклу займалися підготовкою зазначеного проєкту. Ми зичимо їм успіху у подальшому оцінюванні та віримо в їх перемогу», – зазначила керівниця Полтавського регіонального офісу Програми U-LEAD Ірина Балибіна.

Цьогоріч на конкурсний відбір подали 833 проєкти, з яких допустили до експертної оцінки 739 на загальну суму понад  15 млрд грн. На наступному етапі Конкурсна комісія відбирає рекомендовані до фінансування проєкти із рейтингового списку. 

Перейти до вмісту