Ви тут:
Спорт Суспільство 

Катерина Монзуль стала однією з кращих жінок — футбольних арбітрів року

Експерти та журналісти з усіх континентів узяли участь у традиційному референдумі з визначення найкращого арбітра 2020 року серед жінок, що проводила IFFHS (Міжнародна федерація футбольної історії і статистики).

Як повідомляє IFFHS, упевнену перемогу в опитуванні здобула француженка Стефані Фраппар. Українка Катерина Монзуль посіла третє місце.

Окрім матчів жіночих команд, цього року Катерина Монзуль відпрацювала на змаганнях серед чоловіків — на грі Євро-2021 (U-21) Литва — Греція, проводила поєдинок Ліги націй Сан-Марино — Гібралтар та зустріч Ліги Європи «Гент» — «Слован».

Довідка. Монзуль Катерина Володимирівна (нар. 5 липня 1981, Харків) — український футбольний арбітр. Перша жінка-арбітр в Україні, яка потрапила в елітну категорію арбітрів та арбітринь ФІФА та перша арбітриня, яка обслуговувала матчі прем’єр-ліги України. Судила фінал жіночої Ліги чемпіонів 2013/14 «Тюресо» — «Вольфсбурґ» (однією з асистенток була Наталія Рачинська) і фінал жіночого чемпіонату світу 2015 США — Японія (однією з асистенток була Наталія Рачинська).

Перейти до вмісту