Ви тут:
Спорт Суспільство 

Ферстаппен виграв останню гонку сезон Формули-1 у Абу-Дабі

Гонщик Red Bull Racing Макс Ферстаппен переміг на фінальній гонці Гран Прі Абу-Дабі, де пілоти Mercedes нічого не могли не протиставити нідерландцю.

Про це повідомляє f1-ukraine.

Старт перегонів пройшов спокійно – Ферстаппен захистив свою позицію від атаки Боттаса та пішов у невеликий відрив.


Лише коли гоночна дирекція увімкнула DRS почались інші обгони. Зокрема, Албон на 6-му колі обійшов Норріса, Стролл обійшов Квята, а Перес прорвався до 8-го кола на 14-е місце з передостаннього.

Проте вже на 10-му колі у Переса відмовляє двигун та його Racing Point зупиняється прямо на трасі, що змушує з’явитися віртуальний автомобіль безпеки, а деякі команди закликають пілотів у бокси.

Це дозволило, зокрема, обом Ferrari піднятися до топ-10, адже Феттель та Леклер не заїхали в бокси й розмістились після Ферстаппена, Боттаса, Хемілтона, Албона, Ріккардо та Норріса.
Однак, гоночна дирекція була змушена вивести на трасу справжній автомобіль безпеки, адже евакуювати болід Переса без технічної допомоги не вдавалось. Швидше за все, на рожевому автомобілі була пошкоджена трансмісія.


На наступних колах Леклер програв позиції Строллу, Гаслі та Окону й опинився за межею топ-10. Здається, шолом у кольорах Феттеля не приносив вдачі, або просто стратегія команди не працювала.

Попереду без змін Ферстаппен лідирував та встиг наростити перевагу до 8,3 секунд від Боттаса, а Хемілтон відстав ще на 3 секунди. Албон програвав ще 8 секунд.

Ріккардо на п’ятій позиції був занадто далеко, але все ще мав зробити піт-стоп. Проте завдяки діям гонщиків Ferrari, суперники австралійця втратили більше часу.
На останніх колах траса Яс-Марина ще раз підтвердила свою особливість із відсутністю обгонів й єдиною інтригою було питання, чи підуть лідери на додатковий піт-стоп.

Проте ані Ферстаппен, ані Боттас, ані Хемілтон цього не зробили та доїхали до подіуму саме в цьому порядку.

Нідерландець здобув свою 10-у перемогу в Формулі 1, хоча вона не допомогла йому випередити Боттаса у заліку пілотів.

Перейти до вмісту