Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Договори щодо ведення мисливського господарства мають бути тристоронніми, – Греков

Укладені лісгоспами договори для ведення мисливського господарства мають бути тристоронніми – між Полтавською облдержадміністрацією, лісгоспом як постійним користувачем і користувачем мисливських угідь.

Порядок укладання договорів на користування землями лісового фонду для ведення мисливського господарства розглянули на нарадах в облдержадміністрації, повідомили в Полтавській ОДА.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков на зустрічі з керівниками лісгоспів та під час відеоселектору з представниками мисливських господарств розповів, що кожному з мисливських господарств області фахівці ОДА розіслали листи щодо приведення у відповідність до законодавства оформлення права користування мисливськими угіддями і проєкт договору. 

“Розпорядником земель лісового фонду і водно-болотних угідь є держава в особі ОДА. Постійні землекористувачі – лісові господарства. У Земельному кодексі визначено, що може робити лісове господарство з лісами, які перебувають у їхньому постійному користуванні. При цьому договори по використанню земель лісового фонду і водно-болотних угідь укладаються за участі облдержадміністрації, – роз’яснив Євген Греков. – Тобто укладені лісгоспами договори для ведення мисливського господарства мають бути тристоронніми – між облдержадміністрацією, лісгоспом як постійним користувачем і користувачем мисливських угідь. У цій сфері наводитимемо лад».

Читайте також: На Полтавщині триває інвентаризація земель лісового фонду

Євген Греков зазначив, що договори виписані максимально коректно, без обмежень прав будь-якої особи.

“Жодної фіскальної мети в цих діях немає, тільки приведення у відповідність до законодавства правомірності використання мисливських угідь. Не йдеться про обмеження права користування ними, встановлення нових умов, перегляд площ мисливських господарств і розміру плати за користування, – пояснив Євген Греков. – Кожне мисливське господарство має заповнити додатки до цих договорів, визначити, які землі лісового фонду, водно-болотних угідь входять до площі мисливських угідь. Потім направити проєкт договору з додатками до лісгоспу на підпис, а потім – до ОДА. Після затвердження договору мисливське господарство набуває правових підстав для користування цими земельними ділянками”.

Євген Греков додав, що в розісланих листах є контакти фахівців ОДА, до яких представники мисливських господарств можуть звернутися за консультацією.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту