Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

До дня Святого Миколая понад 800 дітей з Полтавщини отримали подарунки

Напередодні дня Святого Миколая на Полтавщині 869 дітей загиблих учасників АТО/ООС, з прийомних та патронатних сімей, дитячих будинків сімейного типу отримали подарунки.

Іграшки та солодощі придбали за сприяння Полтавської ОДА в межах реалізації заходів обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області. Подарункові набори підбирали відповідно за віком та інтересами дітей, повідомили в облдержадміністрації.

Незадовго до дня Святого Миколая заступник голови ОДА Катерина Рижеченко привітала дітлахів, що проживають у будинку сімейного типу у Градизьку.

Будинок функціонує з січня цього року. Будинок двоповерховий, має шість дитячих кімнат, повністю умебльований та обладнаний сучасною побутовою технікою. На подвір’ї облаштований ігровий майданчик. У родині виховується 8 дітей.

“У день Святого Миколая діти завжди чекають дива, привітання й солодощів. Приємно передати для малечі подарунки, – сказала Катерина Рижеченко. – Для дітей важливо відчувати родинне тепло. У цій оселі вони мають найкращі умови, щоб жити, розвиватись, навчатись. Подяка батькам, що взяли на себе таку велику відповідальність. Ми робимо все, щоб діти-сироти та позбавлені батьківського піклування проживали в родинах, а не в інтернатах”.

Нагадаємо, це та родина, яка в  червні взяла на виховання 8-річного Богдана разом із двома його сестричками. Хлопчика в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей побив 17-річний підліток. Дитина кілька місяців перебувала на лікуванні. Нині хлопчик почувається добре.

Під час робочої поїздки Катерина Рижеченко обговорила з головою Градизької громади важливість  створення служби у справах дітей. Це важливо для захисту прав дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту