Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

COVID-19: у Кременчуці на стаціонарі пневмонію лікують 111 пацієнтів

На стаціонарному лікуванні в кременчуцьких лікарнях із діагнозом пневмонія перебувають 111 пацієнтів, із них – 49 мають тяжкий перебіг хвороби.

Наразі 46 пацієнтів проходять лікування у Першій міській лікарні, 38 – у ЛІЛ «Кременчуцька», 19 – у лікарні «Придніпровська», 3 – у лікарні «Правобережна», у дитячій лікарні з таким діагнозом отримують лікування 5 дітей.

Про ситуацію щодо поширення коронавірусної хвороби в місті станом на сьогоднішні проінформувала заступник міського голови Ольга Усанова, йдеться на сайті Кременчуцької міськради.

За її інформацією, за вчорашній день на амбулаторному прийомі було діагностовано 56 пневмоній у дорослих і було встановлена 81 підозра на коронавірусну інфекцію. У цих пацієнтів були взяті біоматеріали для ПЛР дослідження, щоб остаточно визначитися з діагнозом і призначити відповідне лікування.

“У Кременчуці постійно проводиться моніторингова робота щодо виявлення можливих випадків захворювання на COVID-19. Кременчуцький центр лабораторних досліджень працює з повним завантаженням. В середньому за день лаборанти центру проводять до 250 досліджень. Результати по ним пацієнти отримують день у день або на наступний день”, – йдеться у повідомленні.

Наразі у лікарнях Кременчука перебувають 54 кременчужанина з підтвердженим COVID-19, а також 15 – жителів Кременчуцького району.

Всього від початку пандемії у місті на COVID-19 захворіло 4909 жителів міста, 3627 кременчужан подолали цю інфекцію, 142 особи померло.

фото ілюсраційне

Перейти до вмісту