Ви тут:

COVAX схвалила заявку України щодо вакцини від COVID-19, перші поставки очікують у березні

Глобальна ініціатива COVAX щодо вакцинації проти COVID-19 затвердила заявку України на отримання 8 млн доз вакцини, якою зможуть прищепити 4 млн людей. Перші поставки МОЗ України очікує наприкінці березня.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє Українська Правда.

“У результаті численних перемовин ми домоглися, що отримаємо 8 мільйонів доз по цій ініціативі. Ми практично завершили вже підписання документів, було подано відповідні заявки – і отримали схвалення цієї заявки. Згідно з ініціативою COVAX, ці 8 мільйонів доз почнуть постачатися з кінця першого кварталу наступного року. Ми розраховуємо їх отримати до кінця першого півріччя 2021 року. Вони будуть іти відповідними траншами”. – сказав Максим Степанов.

Степанов зазначив, що для придбання решти необхідних доз Україна ще з літа веде переговори з компаніями, які перебувають на завершальних етапах вироблення вакцини, а президент Володимир Зеленський веде переговори з керівниками країн, де розміщені ці виробники, щоб провести широкомасштабну вакцинацію у 2021 році.

До речі, у групах ризику перебувають 21 мільйон українців. Саме їм першим будуть робити щеплення від коронавірусу за державний кошт.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту