Ви тут:
Полтавщина Споживач Суспільство ТОП-новина 

АТ “Полтавагаз” затвердив новий тариф на послуги розподілу природного газу

АТ “Полтавагаз” затвердило нові тарифи на послуги розподілу природного газу.

“16 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила постанову №2460 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «Полтавагаз»». Згідно з даною постановою, тариф на послугу розподілу природного газу для АТ «Полтавагаз» з 1 січня 2021 року становитиме 2,316 грн. за1м3 (з ПДВ)”, – йдеться у повідлменні АТ “Полтавагаз”.

З 1 січня 2020 року відбувся перехід на тарифікацію послуг розподілу природного газу за системою замовленої потужності. Тобто обсяг річної замовленої потужності та, відповідно, індивідуальний розрахунок вартості послуги з розподілу природного газу для кожного побутового споживача у 2021 році буде формуватися залежно від обсягу спожитого ним газу за попередній газовий рік (період з 1 жовтня 2019 року по 30 вересня 2020 року).

Щомісячний платіж при цьому залишатиметься однаковим та визначатиметься як 1/12 частина обсягу газового року споживання, помножена на тариф.

Відповідно до Типового договору розподілу природного газу, затвердженого НКРЕКП, оплата за послуги розподілу газу за поточний місяць має здійснюватися до 20 числа цього ж місяця.

Перейти до вмісту