Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Завдання сьогодні – обладнати киснем всі 152 ліжка, які є в обласній інфекційній лікарні, – Олег Синєгубов

У Полтавській обласній клінічній інфекційній лікарні збільшили кількість ліжок з киснем з 10 до 83. Усі інші ліжка найближчим часом планують обладнати киснем за рахунок державної субвенції, яку Полтавщина нещодавно отримала.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

“Обласна інфекційна лікарня – це форпост боротьби з коронавірусом. Від самого початку пандемії медики саме цього закладу приймали і продовжують приймати найважчих пацієнтів. Наше завдання сьогодні – обладнати киснем всі 152 ліжка, які є в лікарні. Область виділила фінансування, що вже зараз дало змогу збільшити кількість ліжок з киснем з 10 до 83. Усі інші ліжка найближчим часом обладнаємо киснем за рахунок державної субвенції, яку Полтавщина нещодавно отримала”, – написав Олег Синєгубов.

Читайте також: З наступного тижня в Україні планують ввести карантин вихідного дня

Наступного тижня в Полтавській обласній клінічній інфекційній лікарні почнуть прокладати централізований кисень ще в одному корпусі медзакладу, який розрахований на 70 ліжок. Зробити все планують за два тижні, повідомили в облдержадміністрації.

Нині на території лікарні працює газифікатор, ємність для рідкого кисню на 2000 літрів. У планах збільшити до 5000 літрів.

«Від нього по системі кисень подають до кожного ліжка. Хворі дихають чистим киснем. Даний газифікатор забезпечує 54 ліжка, включаючи реанімацію. Разом із кисневими концентраторами – 83 ліжка»,– зазначила головний лікар КП “ПОКІЛ” Наталія Свириденко.

Також Олег Синєгубов закликав дотримуватися правил карантину.

“Сьогодні я був в обласній інфекційці, щоб подякувати медикам за їхній героїзм. Вони працюють 24/7. І найкращою нашою підтримкою їм буде правильно вдягнена маска та дотримання протиепідемічних заходів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на 6 листопада, у Полтавській області лабораторно підтвердили 258 випадків захворювання на COVID-19.

Фото: Facebook 

 

Перейти до вмісту