Ви тут:
Суспільство Україна 

Засідання ТКГ: український “План спільних кроків” щодо Донбасу взяли за основу

На засіданні політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи взяли за основу запропонований українською стороною План дій щодо Донбасу.

Про це повідомляє українська делегація у Тристоронній контактній групі на своїй сторінці у Facebook.

На засіданні Політичної підгрупи головною новиною стало обговорення українського «Плану дій».

“Певне здивування нашої Делегації викликало ствердж ення російської сторони, що, нібито, Українська делегація обіцяла затвердження «Плану» українським парламентом”, – йдеться у повідомленні.

Російським представникам нагадали, що в Україні діє демократія та парламентський суверенітет, і Делегація може лише надавати рекомендації, а не гарантувати ті чи інші законодавчі ініціативи.

“Ще зарано казати про результати, але, принаймні, можна сказати, що український «План» був взятий за основу”, – йдеться у повідомленні.

 Під час перемовин Україна не змогла домогтися обговорення двох важливих питань щодо обміну взаємно утримуваних осіб та пошуку безвісти зниклих. Проте, на переговорах вдалося досягнути певного просування в обговорені умов розблокування російською стороною роботи КПВВ. Конкретні умови будуть обговорені сьогодні, під час загального засідання ТКГ на рівні глав делегацій.

Нагадаємо, українська сторона підготувала для Тристоронньої контактної групи “План спільних кроків” із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, аби створити умови для проведення там місцевих виборів не пізніше 31 березня 2021 року.

Перейти до вмісту