Ви тут:
Суспільство Україна 

Захворювання опорно-рухового апарату є основним фактором інвалідизації, – ЦГЗ

Захворювання опорно-рухового апарату є основним фактором інвалідизації у всьому світі, а найчастішою причиною непрацездатності серед них є люмбаго.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я.

Люмбаго (від лат. lumbus — поперек) — гострий біль у нижній частині спини. Його поширеність у світі досягає максимуму серед населення 35 – 55 років. Чоловіки та жінки страждають від нього однаково.

За результатами дослідження глобального тягаря хвороб (Global Burden of Disease — GBD) в Україні у 2019 році, біль у спині увійшов до рейтингу основних причини передчасної смерті та втрати працездатності.

Біль у попереку свідчить про наявність серйозної проблеми зі здоров’ям не завжди. На її існування вказують відповідні симптоми: поява болю вночі, порушення чутливості кінцівок, слабкість в м’язах, порушення функції органів тазу, підвищення температури та невмотивована втрата ваги, онкологічні хвороби в анамнезі, тощо.

Основна рекомендація щодо лікування болю в попереку — зберігати рухову активність наскільки це можливо та виконувати спеціальні вправи. Прості, але правильно підібрані вправи й рекомендації щодо рухового режиму допоможуть вам впоратися з проблемою. У більшості випадків не потрібно ніякого складного обладнання або спеціальних тренажерів. Ви можете виконувати вправи вдома чи на роботі.

Очікується, що в міру старіння світового населення і посилення факторів ризику неінфекційних захворювань, поширеність і негативний вплив захворювань опорно-рухового апарату зростатимуть.

Перейти до вмісту