Ви тут:
Суспільство Україна 

Європейський банк реконструкції та розвитку фінансуватиме проєкти дорожньої інфраструктури на обласному рівні

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надаватиме Україні кредити на фінансування дорожньої інфраструктури на обласному рівні. Пілотні проєкти з’являться вже у 2021 році в Херсонській а Дніпропетровській області.

Про це інформує Міністерство фінансів України.

Зокрема ЄБРР надасть кредит в 25 млн євро на будівництво мостового переходу через залізницю для з’єднання двох районів міста Херсона, а також 40 млн євро – на реконструкцію ділянок двох регіональних автомобільних доріг загальною протяжністю більше 95 км в Дніпропетровській області (Т-04-10  «Дніпро – Магдалинівка – Котовка» та Т-04-29  «Станція Верхньодніпровськ – Верхівцеве – Божедарівка»). Запланована дата затвердження проєкту – 21 березня 2021 року.

«Одним із перспективних напрямків співпраці України з ЄБРР є кредити для фінансування дорожньої інфраструктури на обласному рівні. Радий, що робота, яка стартувала два роки тому, дає плоди: розпочато підготовку проєктів в цій сфері і що будуть створені необхідні законодавчі та нормативні умови для такої підтримки. Я радо вітаю керівництво Дніпропетровської та Херсонської областей, де будуть реалізовані пілотні проєкти, зі свого боку Мінфін готовий долучитись до цієї роботи», – зауважив заступник Міністра фінансів Олександр Кава в рамках робочої зустрічі з ЄБРР щодо перегляду портфелю спільних проектів, яка відбулась в середу 4 листопада 2020 року.

Перейти до вмісту