Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Ярмарків у Полтаві не буде, але люди відчують атмосферу свята, – Шамота про святкування Нового року

Цього року у Полтаві планують відмовитись від традиційних святкувань Нового року з огляду на запобігання поширення коронавірусної інфекції. Також, можливо, не буде святкового відкриття головної ялинки міста.

Про це повідомив секретар Полтавської міськради Олександр Шамота в ефірі телеканалу Україна 24.

“Якщо говоримо про святкування Нового року, то ми відмовились від будь-яких заходів, мається на увазі відкриттів, ярмарків та ін. Але я вважаю ми повинні дати людям можливість відчути свято. Розуміємо, що у нас коронавірус. Ми відмовляємось від святкувань у дитячих садочках, школах, від проведення ярмарків. Але потрібно залишити новорічну ялинку, щоб люди могли хоч якось порадіти. Ми не плануємо проводити гучних святкувань. Більше того, думаю зробити відкриття головної ялинки таким, щоб не створювати ажіотаж. Наприклад, відкрити її вночі або пізно ввечері”, – прокоментував Олександр Шамота. 

На думку секретаря міськради, незважаючи на карантинні обмеження, містяни все рівно прийдуть до головної ялинки у будь-який час.

Нагадаємо, за попереднім планом заходів головну ялинку Полтави планують відкрити 19 грудня.

А у Вінниці цього року відмовились встановлювати новорічну ялинку, натомість усі святкування відбудуться в онлайн-форматі.

 

Перейти до вмісту