Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Які салати шкідливіші за фастфуд, – розповіла дієтолог

Деякі салати, що користуються великою популярністю, насправді не такі вже й корисні, а за енергетичною цінністю можуть поступатися навіть фастфуду, пише changeua.com.

Крабовий салат з рисом

Улюблений багатьма крабовий салат з додаванням рису дуже калорійний. У нього входить охолоджений рис, в якому утворюється більше резистентного крохмалю, а його не розщеплюють ферменти підшлункової залози. Плюс до всього, основу салату складають крабові палички, в яких мінімум користі, зате багато хімічних добавок, пише maximum.fm

Мімоза

Цей салат, як і оселедець під шубою, іноді буквально заливають майонезом. Такі страви гастроентерологи називають «калорійною бомбою». Заправляти салати слід нежирною сметаною або йогуртом без добавок. Це і смачно, і корисно.

Олів’є

Ще один салат, який має велику популярність. Основна його шкода в майонезній заправці, яка «навантажує» організм, зокрема завдяки різним харчовим добавкам. Та й докторська ковбаса не найкорисніший інгредієнт, тому що містить сою, крохмаль і мінімум м’яса. Щоб олів’є був корисним, слід замінити майонез на сметану, а ковбасу на яловиче серце.

фото ілюстраційне

Система Orphus