Ви тут:
Р Суспільство 

Як підібрати тональний крем: проста інструкція

Від грамотного вибору та нанесення тонального засобу залежить, наскільки природно й виразно виглядає щоденний мейкап, чи вдається повною мірою приховати недоліки та виділити переваги. Пропонуємо стислу інструкцію, на які моменти варто звернути увагу, обираючи склад, консистенцію та відтінок тонального крему.

Враховуємо особливості ліпідного обміну шкіри

Обираючи тональну основу в каталозі https://www.watsons.ua/ru/krasota/ton-dlya-litsa-i-rumyana/tonalnye-kremy-i-osnovy/c/H1005, зверніть увагу на склад засобу, оскільки від його впливу на шкіру залежить її краса та здоровий вигляд.

Жирна шкіра — щільна, з видимими порами та підвищеною активністю сальних залоз. Важливий момент користування засобами маскування — делікатне усунення жирного блиску та матування без пересушування. До складу тональних засобів повинні входити інгредієнти-контролери шкірного сала — цинк, сірка, вітаміни. Табу — наявність олійних компонентів і надмірно щільна текстура. Варто віддати перевагу відповідному тону крему-пудри або матувальній емульсії.

Суха шкіра — буває ніжною та тонкою, з непомітними порами. Потребує делікатного тонування з попутним зволоженням. Підбираємо тональник, що містить гіалуронову кислоту, олії природного походження, алое. Легка текстура ВВ-крему з UV-захистом надасть сухій шкірі необхідний захист і легке зволоження.

Нормальна шкіра — відрізняється природною матовістю, має незначно виражені пори, іноді страждає блиском у Т-зоні. Надовго зберегти природну свіжість допоможе не дуже щільний тональний крем з максимальним вмістом вітамінних і зволожувальних компонентів.

Комбінована шкіра — зустрічається найчастіше. Жирний блиск у Т-зоні може перейти до сухих ділянок на щоках. Оптимально підібрати два засоби різної дії, або один для шкіри, схильної до жирності, з матувальним ефектом.

Чутлива, проблемна або зріла?

  • Для чутливої шкіри, схильної до подразнення та алергічних реакцій, варто вибирати маскувальний засіб у лінійці гіпоалергенних. Але варто враховувати тип шкіри з попереднього розділу.

  • Проблемною вважається шкіра, схильна до висипань. Ні в якому разі не купуйте занадто щільні варіанти. Звертайте увагу на наявність компонентів з бактерицидною дією, наприклад, концентратом чайного дерева.

  • До зрілого типу відносять шкіру після 45. Крім маскувальної здатності, тональні засоби повинні виконувати додаткові опції: підтягувати овал, містити вітаміни та антиоксиданти, стимулювати вироблення колагену та ні в якому разі не пересушувати.

Вибираємо тон за кольором і відтінком шкіри

Визначившись з якісним складом тонального засобу, варто правильно підібрати тон. Перш за все, розбираємося з типом шкіри за кольором: він може бути теплим, холодним, нейтральним або змішаним. Для створення природного ефекту вибраний відтінок тонального засобу не повинен відрізнятися від натурального більше, ніж на один тон.

Поради професійних візажистів

  • Якщо шкіра позбавлена недоліків, для денного макіяжу досить легкого флюїду або ВВ-крему.

  • Шкіра з невеликими дефектами потребує точкового маскування проблемних зон з подальшим нанесенням щільнішого тонального крему.

  • Світлі відтінки крем-пудри візуально омолоджують, темні — додають віку. Кращим варіантом буде їхнє вміле поєднання.

  • Креми, що містять пігменти, які відбивають світло, створюють візуальний ефект свіжості та сяяння.

  • Впевненим користувачкам можна комбінувати відтінки, виділяючи темнішим крила носа та овал обличчя. Цей спосіб надає зовнішності виразності та доглянутості, візуально коригуючи форму підборіддя.

Перейти до вмісту