Ви тут:
Суспільство Україна 

Як нова Постанова про надання адмінпослуг вплине на соціальні послуги для громадян

28 жовтня Уряд прийняв постанову № 1035,  яка вносить зміни до 22 постанов Кабміну, що регулюють порядок надання адміністративних послуг соціального характеру.

Про це повідомили у Мінцифри.

Це означає, що відтепер громадяни зможуть подати заяву на отримання соціальної допомоги максимально зручно — звернувшись до ЦНАП.

Як нова постанова вплине на соціальні послуги для громадян:

  • З 1 січня 2021 року структурні підрозділи з питань соцзахисту населення РДА прийматимуть заяви від громадян через пошту або в електронній формі через вебсайт Мінсоцполітики та портал Дія.

  • З 1 березня 2021 року ЦНАП та виконавчі органи рад прийматимуть заяви громадян та формуватимуть електронну справу, користуючись інформаційними системами Мінсоцполітики. Це пришвидшить обмін інформацією між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а рішення щодо призначення державної допомоги прийматимуться оперативніше.

Мешканці територіальних громад особливо віддалених від районних управлінь соціального захисту населення зможуть подавати заяви та документи, щоб отримати послуги соціального характеру за місцем проживання.

Перейти до вмісту