Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Як діяти в ситуації домашнього насильства, – розповідають поліцейські Полтавщини

В Україні триває акція «16 днів проти насильства», яка стартувала 25 листопада. На Полтавщині першого дня уповноважені суб’єкти розглянули правові важелі впливу на домашніх кривдників під час «круглого столу». А вчора – поширили серед краян друковану літературу з порадами та важливими контактами.

Про це розповіли в поліцій Полтавщини.

У вуличній акції взяли участь представниця управління з дотримання прав людини в діяльності поліції, працівники групи реагування на факти домашнього насильства Головного управління поліції області, дільничні офіцери та патрульні поліцейські.

Як повідомила омбудсманка поліції Наталія Нечепуренко, правоохоронці радили громадянам, яких зустрічали на вулиці та в громадському транспорті, як діяти в ситуації домашнього насильства. Жителям населених пунктів роздали «План безпеки» з покроковими рекомендаціями і телефонами «гарячих ліній».

Ініціатори акції прагнуть, аби корисна інформація та номери, за якими можна отримати вчасну та безоплатну правову або психологічну допомогу, була максимально доступною для кожної людини.

Важливі контакти:
• Центр надання вторинної правової допомоги – 0 800 213 103
• Гаряча лінія ГО «Ла-Страда Україна» – 116-123
• Урядова гаряча лінія – 15-47

Перейти до вмісту