Ви тут:
Спорт Суспільство 

Волейбол: українці у Кубку Виклику програли румунам практично виграний матч

“Барком-Кажани” поступилися вдома бухарестському “Динамо”.

Як розповіли у Федерації волейболу України, у складі «Динамо» апріорі непокоїла наявність одразу трьох бразильських легіонерів – зв’язуючого Родріго Соареса, догравальника Бруно Де Андраде і центрального блокуючого Хосе Лейте Кости, натомість, найбільша загроза українському гранду надходила від іншої «солодкою парочки» – чорногорського догравальника Бозідара Чука та, особливо, діагонального збірної Румунії – шульги Габріеля Чербеляти. Потужним, так би мовити, перехресним діагональним «обстрілом» вони спробували одразу ж змусити господарів майданчику занервувати. Тож протягом 24 стартових хвилин перший із них записав на свій рахунок п’ять вдалих атак, інший – взагалі вісім. Проте не вийшло…

Читайте також: оголосили дату проведення чоловічого Суперкубку України

Розібравшись, що до чого, у наступному сеті підопічні Угіса Крастіньша приділили нейтралізації тієї самої «солодкої парочки» значно кмітливішу увагу, і «чохлили» їхні удари справно. Одразу вісім результативних блоків, у сукупності з дуже продуктивним атакуючим поривом Олександра Наложного, багато в чому посприяли двом послідовним ривкам «Барком-Кажанів» – 3:0 і 4:0, після чого втримати досягнуту перевагу було не складно.

2:0 по партіях і, як тоді здавалося, очевидна психологічна деморалізація лідерів суперників робили аргументи львівської команди на загальну перемогу достатньо вагомими. Необхідно було тільки, що називається, дотиснути їх. Однак замість цього «кажани» чомусь суттєво послабили власний кураж. Насамперед, у діях під сіткою, через що все ті ж Чербелята і Чук поступово знову відчули впевненість у власних силах. Допоміг їм у цьому і вдалий вихід на паркет височенного (зріст – 207 см) Развана Міхалчі. І хоча тривалий час здавалося, що вирішальний ривок підопічних Угіса Крастіньша у третій партії – лише справа кількох хвилин, його так і не сталося.

А в четвертому сеті у діях львів’ян почала простежуватися вже певна розлагодженість, через що й помилки почали виникати частіше. Нівелювати їх самими лише гарматними «пострілами» Квафарени не вдавалося. Тому румуни постійно вели перед 1-2 очка, і в кінцівці спромоглися відірватися ще більше…

Залишалася надія, що на тай-брейку підопічні Угіса Крастіньша зуміють додати і, все ж таки, подарують своїм уболівальникам перемогу. І до його середини все складалося непогано. Та потім в одній розстановці «кажани» примудрилися «посипатися» – 0:5, а за рахунку 9:12 програли і всі три заключних розіграші.

Перейти до вмісту