Ви тут:
Спорт Суспільство 

Волейбол: українки безславно вилетіли з Кубку ЄКВ

«Прометей» не зумів узяти реванш за домашню поразку проти румунського «Тирговіште».

Як розповіли у Федерації волейболу України, перед поїздкою до Румунії президент СК «Прометей» Володимир Дубинський звернувся до волейболісток із дуже зворушливою промовою, де підкреслив, що вірить в їхні сили, навіть попри домашнє фіаско – 1:3. За його переконанням, дівчата таки спроможні грати у волейбол значно якіснішого рівня, і що у цій грі насправді нема нічого неможливого.

З усього видно, підопічні Івана Пєткова прониклися його щирими словами, оскільки на майданчику з’явилися у доброму бойовому настрої. При цьому капітана команди Дар’ю Дрозд, якої не було навіть у заявці, гідно замінила Марина Мазенко. І в стартовому сеті, завдяки хорошим старанням у захисті та бомбардирському натхненню Анастасії Крайдуба і Катерини Сільченкової, майже постійно вели перед. Навіть було – 11:7, і господарки майданчику, попри снайперські старання Хейді Касанова, ще тривалий час не могли бодай раз повести в рахунку. Але далі раптом усе «посипалося» буквально в одну мить. Румунки видали ривок – 4:0, після якого забезпечили собі маленький гандикап і втримали його.

Читайте також: юні полтавки стартують у чемпіонаті України серед команд І ліги

Наступний сет – аналогічна картина. Крайдуба вдало пробивала чужі блоки (набрала за сет одразу 9 очок), і цього разу СК «Прометей» відірвався в рахунку ще потужніше – 9:5. Далі було – 14:10, і здавалося, що ще одного ігрового проколу підопічні Івана Пєткова собі не дозволять. Та ба! Варто було українській легіонерці румунського клубу Ірині Трушкіній видати три блоки, як «прокинулася» Касанова, і кінцівку партії підопічні Драгана Нешича знову «витягнули» буквально з нічого.

Отже, повівши – 2:0, «Тирговіште» достроково вирішив завдання виходу до 1/8 фіналу турніру. Натомість, кам’янчанки продовжили шукати свої шанси хоча б «грюкнути дверима», відчайдушно борючись за кожен м’яч, кожне очко. Проте тепер уже до Касанови в атаках приєдналася Родіца Бутерез – кращий снайпер першого матчу в Запоріжжі. І вдало ж приєдналася, заробивши для своєї команди, можна сказати, вирішальні очки в усьому поєдинку. Підопічним Івана Пєткова у кульмінаційний момент вкотре не вистачило холоднокровності та розважливості.

Перейти до вмісту