Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні запровадять європейські директиви з охорони атмосферного повітря та поводження з відходами

В Україні запровадять основні норми європейського законодавства з охорони атмосферного повітря та поводження з відходами в рамках проєкту ЄС «Підтримка України в наближені законодавства ЄС у сфері навколишнього природного середовища» («APENA 2» – Approximation of Ukrainian environmental legislation to the EU acquis).

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції, яка також приєдналась до участі у проєкті.

В рамках проєкту, який триватиме 3 роки, міжнародні експерти співпрацюватимуть з українськими над підготовкою законодавчих та нормативно-правових змін згідно з вимогами ЄС. Також фахівці інспекції зможуть отримувати консультації щодо створення проєктів законів, постанов та наказів, брати участь у заходах проєкту та вдосконалювати знання європейського законодавства.

Крім впровадження європейських законодавчих вимог, Держекоінспекція (ДЕІ) також долучиться до розробки інтегрованої інформаційної системи з управління відходами, а працівники ДЕІ зможуть підвищити свою кваліфікацію у частині європейських екологічних стандартів, проходячи тренінги.

План співпраці передбачає:

  • консультації для ДЕІ стосовно впровадження директив ЄС щодо якості атмосферного повітря та законодавства ЄС про захоронення та утилізацію відходів видобувної промисловості;
  • участь у розробці та втіленні інтегрованої інформаційної системи з управління відходами, де у відкритому доступі знаходитиметься інформація про ліцензії, видані для проведення діяльності у сфері поводження з відходами, розміщення полігонів та сміттєзвалищ, дані про забруднювачів та переробні потужності;
  • проходження фахівцями тренінгів з питань дотримання екологічних стандартів ЄС.

Результатом такої співпраці стане зміцнення законодавчої та інституційної системи України у галузі атмосферного повітря та відходів.

Перейти до вмісту