В Україні спростили впровадження світової системи якості продуктів
В Україні запроваджують «спрощений підхід» до впровадження НАССР – упереджувальної системи, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.
«Спрощений підхід» передбачає застосування лише тих процедур НАССР, яких достатньо, щоб виробляти/вводити в обіг безпечні харчові продукти відповідно до оцінки ризику з урахуванням особливостей потужності (розміри потужності, технологічні процеси, асортимент продукції, зазначають у ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.
У Міністрестві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України планують надання практичної допомоги та сприяння розвитку підприємництва. Також у Міністрестві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробили алгоритм запровадження «спрощеного підходу» виробниками.
Фото: ілюстративне