Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

В Україні надрукували посібник з історії Криму та кримськотатарського народу

У Києві презентували посібник “Історія Криму і кримськотатарського народу”. Його надруковано двома мовами – українською та кримськотатарською.

Також створили онлайн-платформу з курсом лекцій та відеоуроків з історії, культури та мистецтва кримських татар, пише 24 канал.

“За тиждень ми передали посібники у різні регіони України і за кордон. За підтримки Українського культурного фонду вийшло 1000 примірників – 500 українською та 500 кримськотатарською мовою”, – розповіла глава громадського об’єднання “Кримська сім’я” Аніфе Куртсеїтова.

Авторами посібника виступають історики: Гульнара Бекірова, Сергій Громенко, Андрій Іванець, Юлія Тищенко, Бекір Аблаєв.

Водночас глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що цей підручник написали для дітей, але рамки читачів його набагато ширше.

“Я не втомлюся повторювати, що для тих народів, які століттями перебували в умовах російської, а потім радянської імперії, дуже важливо дізнаватися свою історію і бачити її очима власних істориків”, – додав він.

Представник президента України в анексованому Криму Антон Кориневич вважає, після публікації цієї книжки потрібно запровадити її вивчення у освітніх закладах.

Перейти до вмісту