Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятинському районі перевірили громадський транспорт та заклади харчування: виявили порушення протиепідемічних вимог

Робочими групами у складі фахівців Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, представників Пирятинської РДА та міської ради, інспекторів Пирятинського відділення поліції ГУНП в Полтавській області проведено комісійні обстеження суб’єктів господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів, зокрема школярів.

Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.

Під час перевірок виявили низку порушень:

  • відсутній супровідник в салоні автобусу,
  • відсутній антисептик, інформування пасажирів про заходи профілактики коронавірусної хвороби, зокрема оголошення в салоні, наочна інформація відсутня, окремі пасажири знаходилися в салоні без захисних масок чи респіраторів,
  • відсутні записи про проведення температурного скринінгу перед початком робочої зміни, відсутній запис проведення вологого прибирання транспортного засобу з використанням миючих та дезінфікуючих засобів.

Водіям та перевізникам роз’яснено Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням  COVID-19 та попереджено про адмінвідповідальність за порушення протиепідемічних вимог.

Читайте також: У Лубнах перевірили дотримання протиепідемічних вимог на залізничній станції та автобусних зупинках

Також перевірили заклади громадського харчування, зокрема щодо роботи після 22.00 години. Зокрема, проведено обстеження 13 суб’єктів господарювання. На перевірених об’єктах відвідувачі були відсутні, персонал використовує маски та одноразові рукавички, облаштовано місця для обробки рук, у наявності маркування щодо соціального дистанціювання. Забезпечено інформування відвідувачів щодо профілактик COVID-19.

Фото: Держпродспоживслужба

Перейти до вмісту