Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці реалізують проєкт “Підвищення енергоефективності громадських будівель міста”

9 листопада міський голова Віталій Малецький зустрівся з представником компанії –  ВАТ «AKELK GROUP», що супроводжуватиме виконання робіт у рамках проєкту. 

Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Міський голова підкреслив, що двостороннє співробітництво над проєктом «Підвищення енергоефективності громадських будівель м. Кременчука», що реалізується при підтримці ЄБРР, вже на фінішній стадії дозволить місту економити на теплі та обігріві комунальних приміщень.

“Відрадно, що паралельно зі змінами в енергоефективній складовій і в зовнішньому вигляді будівель також відбудуться кардинальні перетворення, бо власне проєктом передбачене утеплення фасадів, заміна фасадних елементів  на сучасні технологічні конструкції”, – йдеться у повідомленні.

Виконавчий директор ВАТ «AKELK GROUP» Анар Рафієв зазначив, що Кременчук є другим містом в Україні, де впроваджується проєкт, спрямований на підвищення енергоефективності громадських будівель.  Він зазначив, що до виконання проєктних робіт генеральний підрядник обов’язково залучатиме в якості субпідрядників будівельні організації Кременчука, забезпечуючи їх роботою, а міський бюджет – видатками.

Проєкт реалізовуватимуть у 66 закладах (38 дитячих садків, 22 шкіл, 5 лікарень та БДЮТ). Реалізація комплексу робіт із термомодернізації громадських будівель забезпечить скорочення енергоспоживання до 50% у бюджетних закладах міста.  Планується до кінця 2020 провести заходи з технічного обстеження будівель та розробки проєктної документації, отримання висновків експертизи щодо проєктної документації і її затвердження, провести частково роботи з монтажу ІТП і заміни віконних та дверних виробів.

Фото: Кременчуцька міськрада

 

Перейти до вмісту