Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

Смертельна ДТП з патрульними у Полтаві: ДБР відкрило кримінальне провадження

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, розслідують обставини дорожньо-транспортної пригоди за участі працівника управління патрульної поліції в Полтавській області.

Досудове розслідування розпочато за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України), повдіомляють у пресслужбі ДБР у Полтавській області.

За попередньою інформацією, увечері 16 листопада патрульний, перебуваючи за кермом службового автомобіля “Skoda Rapid”, збив пішохода, який раптово вибіг на проїзну частину. Отримані тілесні ушкодження виявилися не сумісними із життям. Пішохід помер у кареті швидкої допомоги.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, швидко виїхалина місце пригоди та провели першочергові слідчі дії.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на транспортний засіб, призначено низку спеціальних експертиз. 

Досудове розслідування кримінального провадження перебуває на контролі керівництва ТУ ДБР у м. Полтаві. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Полтавська обласна прокуратура. Оперативний супровід – Полтавське управління ДВБ Нацполіції.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Перейти до вмісту