Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ блокувала незаконні поставки продукції до тимчасово анексованого Криму

Служба безпеки України задокументувала протиправну схему поставок продукції менеджментом одного з провідних українських виробників кераміки на тимчасово анексовану територію АР Крим.

Про це повідомляє сайт СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що за незаконним механізмом товари відповідно до зовнішньоекономічних контрактів постачали на адресу підконтрольної українському виробнику дочірньої компанії в РФ. Потім через налагоджену систему логістичних перевезень продукцію ввозили до тимчасово окупованого Криму. На півострові ділки реалізовували товар через суб’єкти господарювання, незаконно створені відповідно до російського окупаційного законодавства.

У ході обшуків в офісних приміщеннях та на виробничих майданчиках компанії у Києві та Харкові правоохоронці виявили документацію та електронні носії інформації, які підтверджують ведення бізнесу на тимчасово окупованій території. Зокрема, встановлено ухвалення менеджментом рішень про створення та роботу в Криму філії за російським законодавством, ведення бухгалтерської звітності та сплату податків до бюджету РФ, а також формування мережі збуту продукції.
Тривають слідчі дії.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом Прокуратури Автономної Республіки Крим у межах кримінального провадження розпочатого за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України.

Перейти до вмісту