Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Пирятинський краєзнавчий музей святкує День народження

Початок листопада 1967 року ознаменувався для пирятинців грандіозною подією – відкриттям музею. Тоді він мав назву “районний історико-краєзнавчий музей”. Ініціатором відкриття був історик, краєзнавець Анатолій Святогор.

За рік заклад зібрав декілька  унікальних експонатів та зміг отримати звання “народного”, повідомили у Пирятинській ОТГ.

Сьогодні музей відзначає 53-річчя. Міський голова Олексій Рябоконь та керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур передали музею речі, що стали знаковими для муніципалітету та  нашої громади вцілому. Серед них прапор Євросоюзу, сшитий власноруч працівницями міської ради, та вивішений першим у Полтавській області в перші дні революції. Також артефакти співдружності із країнами-партнерами: Білоруссю та  Польщею, газети з Абакану та Єлени.

На сьогодні у музеї понад 15 тисяч експонатів (державного фонду). Ще одним із подарунків від міської ради сьогодні став посуд другої половини ХІХ століття, що використовувався у міщанській родині. Це фарфор знаменитого в той час заводу Кузнецова.

Краєзнавець Олександр Вовк подарував “Кобзар” 1952 року, який був у користуванні учня-пирятинця.

Пирятинський краєзнавчий музей відкритий для відвідувачів – невеликими групами (до 10 людей) з вівторка по суботу.

Фото: Пирятинська ОТГ

Перейти до вмісту