Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Понад 96 тисяч платників перебувають на обліку в податковій службі Полтавщини

Як повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова, на обліку в ГУ ДПС Полтавщини перебувають 96 225 платників податків, із них 38530 юридичних осіб та 57695 фізичних осіб-підприємців, що на 2834 платника податків більше ніж станом на 1 листопада 2019 року.

З початку 2020 року взято на облік 9926 платників податків, із них: 1301 юридична особа та 8625 фізичних осіб-підприємців. Із загальної кількості платників податків станом на 1 листопада 2020 року 8307 зареєстровано платниками податку на додану вартість, з них: юридичних осіб – 7144 та фізичних осіб – підприємців – 1163.

Кількість фізичних осіб, які зареєстровані в Державному Реєстрі платників податків фізичних осіб по Полтавській області (отримали реєстраційний номер облікової картки платника податків (далі РНОК) складає 1421664, кількість фізичних осіб, які зареєстровані в Окремому реєстрі (відмовилися від РНОК та обліковуються за паспортними даними) – 3112.

Необхідно зазначити, що платниками податків не в повній мірі використовується можливість подачі звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Із загальної кількість податкових декларацій, що подані фізичними особами-підприємцями тільки 69 відсотків подано за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку, юридичними особами 93 відсоток декларацій подано в електронному вигляді.

Нагадуємо, що для роботи з Електронним кабінетом платника, не потрібно встановлювати спеціалізованого програмного забезпечення. Він працює як за допомогою персональних комп’ютерів, так і смарт-пристроїв, підключених до мережі Інтернет.

Електронний кабінет працює безкоштовно в режимі реального часу та цілодобово, що вкрай актуально в умовах обмежувальних протиепідемічних заходів. Також, відтепер Контакт-центр ДПС України має свій чат на загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі та в месенджерах – viber і telegram. До нього можна приєднатися – вебпорталу ДПС України, розділ «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс», а також безпосередньо з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР).

Найбільш запитувані сервіси ДПС:

– реєстри податкової https://cabinet.tax.gov.ua/registrs

– пошук фіскального чеку – https://cabinet.tax.gov.ua/ cashregs/check

– пошук марки акцизного податку – https://cabinet.tax.gov.ua/registrs /mark

– дізнайся більше про свого бізнес-партнера https://cabinet.tax.gov.ua/businesspartner

– бланки податкової звітності – https://cabinet.tax.gov.ua/form

Якщо є необхідність отримати консультацію, це також можна зробити онлайн

ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX »

Підписатись на телеграм-канал ДПС. Більше інформації на офіційній сторінці ГУ ДПС у Полтавській області у соціальній мережі Фейсбук.

Перейти до вмісту