Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Нова програма розвитку туризму та курортів передбачає максимальну фінансову підтримку галузі в 2021 році, – Полтавська ОДА

26 листопада в онлан-режимі відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку туризму та курортів при Полтавській облдержадміністрації. Зокрема, розглянули розвиток сфери у Полтавській області на наступний рік.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

“Усі задіяні в галузі туризму найбільше цього року відчули гостроту і глибину проблематики туризму. За попередніми орієнтовними підрахунками, сфера втратила до 50% прибутків, – розповіла заступник директора Департаменту культури і туризму ОДА Інна Шерстюк. – Тому першочергове завдання місцевої влади – акумулювати зусилля, переглянути акценти роботи та підтримати усіх надавачів туристичних послуг”.

У новій програмі розвитку туризму і курортів Полтавської області на наступні 5 років переглянули шляхи і методи роботи. Зокрема, заплановане створення електронного реєстру, до якого увійдуть садиби зеленого туризму, музеї, туристичні агенції, усі об’єкти показу та культурно-мистецькі заходи. Ця програма буде реалізована через сенсорні кіоски, які з’являться до кінця 2020 року.

“У наступному році ми зосередимося на підтримці і фінансуванні ряду грантових програм за напрямками сільського зеленого туризму та розвитку мікро- і малого підприємництва. Плануємо влаштувати 4 конкурси на рік: 2 – з одного напрямку, 2 – з іншого. Суми коштів на три призові позиції – 100, 70 та 50 тисяч гривень, – зазначила Інна Шерстюк. – Крім того, продовжимо проєкт «Школа сільського зеленого туризму”.

Також на 2021 рік заплановано ряд проєктів із гастротуризму, проведення виставки крафтової продукції та гастрономічний марафон. 

Читайте також: На Полтавщині розробляють нову програму комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери

Протягом кількох років обговорють ідею розвитку шкільного туризму, коли учні відвідують визначні місця регіону. У реалізації стратегії до 2027 року планують напрацювати схему, за якою за 7 років кожен третій полтавський учень долучиться до екскурсійної діяльності.

“Каталог подій, який ми обговорювали на координаційній раді, теж буде створено. Але анонсувати заходи через пандемію коронавірусу будемо за місяцями, а уже ближче до події дата буде уточнена”, – додала Інна Шерстюк.

Також учасники засідання окремо обговорили безпеку туристичних об’єктів Полтавської області, як складову сталого розвитку туризму в Україні, та переглянули презентацію проєкту «ПолтавщиNOW».

Фото: Полтавська ОДА 

Перейти до вмісту