Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Найкорисніший для здоров’я суп, – назвали дієтологи

Варто починати трапезу з гарячих традиційних перших страв, адже вони сприяють виробленню холецистокініну, який є одним з ключових гормонів насичення. У цьому випадку людина може насититися меншою кількістю їжі, не стане переїдати і, як наслідок, уникне ожиріння.

Однак популярні нині супи-пюре викликають у фахівців ряд питань. Справа в тому, що протерті овочі засвоюються дуже швидко. Треба додавати в такі супи клітковину (зелень, гриби, шматочки овочів) і ретельно пережовувати, пише zdorovia.com.ua.

Холецистокінін – гормон насичення нарівні з лептином. Крім іншого, він викликає скорочення жовчного міхура і жовчних проток, а адекватне скорочення міхура є запорукою правильного травлення.

Раніше експерти розповіли про корисний суп, який, за їхніми словами, є оптимальним джерелом поживних речовин. Мова йде про вегетаріанський овочевий суп. За словами медиків, в овочевий відвар потрапляють корисні мікроелементи (магній і калій), які потрібні шлунку. Такий суп можна їсти кожен день.

Найшкідливішим супом дієтологи вважають солянку. Це досить важка страва: готується вона з кількох видів м’яса з додаванням солоних огірків і копченостей. Суп, приготовлений таким чином, виявляється занадто жирним, а солоності і копченості посилюють його шкоду.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту