Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На зупинках громадського транспорту у Полтаві перевірили дотримання карантину

У Полтаві робоча група працювала на зупинках громадського транспорту «Критий ринок» та «Завод ГРЛ». Перевірили 20 транспортних засобів.

Як повідомили у Полтавській ОДА, працівники Управління інфраструктури та цифрової трансформації ОДА спільно з представниками відділу з питань транспортних перевезень та зв’язку міськвиконкому, Управління патрульної поліції у Полтавській області, Полтавської РДА, ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області провели перевірку транспортних засобів на дотримання автомобільними перевізниками законодавства про автомобільний транспорт і карантинних вимог під час перевезення пасажирів.

Увагу приділяли дотриманню автомобільними перевізниками рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг із перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СOVID-19), а саме:

– наявність у водія респіратора або захисної маски;

– наявність біля вхідних дверей транспортного засобу спиртовмісних антисептиків;

– наявність у салоні транспортного засобу інформаційних матеріалів про необхідність використання засобів індивідуального захисту для користування автомобільним транспортом;

– санітарна обробка салону автобуса дезінфікуючими засобами;

– наявність у транспортному засобі інформаційних матеріалів для пасажирів про заходи профілактики коронавірусної хвороби (СOVID-19).

Читайте також: Карантин вихідного дня: на Полтавщині склали 9 протоколів про адмінпорушення

Перевіряли й дотримання договірних умов, зокрема наявність необхідних документів на обслуговування маршрутів.

Крім того, активно продовжуються перевірки комплектності та наявності в належному стані обладнання першої необхідності в транспортних засобах, зокрема аптечок і вогнегасників.

“Постійні рейдові перевірки дають свій позитивний результат. Більшість автомобільних перевізників та пасажирів намагаються дотримуватися карантинних вимог”, – наголосили в Управлінні інфраструктури та цифрової трансформації ОДА.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту