Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині розпочали роботи з берегоукріплення Кременчуцького водосховища

У 2020 році за кошти виділені з обласного бюджету планують завершити роботи по ліквідації однієї з найбільш небезпечних ділянок у селі Мозоліївка (район обрушення старого кладовища). Після проведення відповідних процедур та визначення виконавця, розпочали роботи.

Про це повідомляє Регіональний офіс водних ресурсів у Полтавській області.

“За період експлуатації Кременчуцького водосховища внаслідок вітрохвильового навантаження та різких змін рівнів води майже по всій довжині берегової лінії відбувся більш або менш значний розмив і утворення пологих підводних мілин або крутих обривистих берегових уступів. Внаслідок переформування берегів вже втрачено більше 800 гектарів земельних угідь”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Регіонального офісу водних ресурсів, на сьогодні із 156,2 км загальної протяжності берегів Кременчуцького водосховища в межах Полтавської області, 43,9 км потребує захисту.

“Берегообвалення захвачує рільні землі, лісозахисні насадження, присадибні ділянки, створюється загроза руйнування житлових будинків та підсобних будівель в населених пунктах Липове, Шушвалівка, Пронозівка, Васьківка і Градизьк Глобинського та Максимівка Кременчуцького районів”, – зазначили в Регіональному офісі водних ресурсів.

19 листопада спеціалістами технічного нагляду РОВР у Полтавській області за участі підрядника – ТОВ «Куполтранс» проведено заміри обсягів фактично виконаних робіт по будівництву об’єкта «Берегоукріплювальні заходи на Кременчуцькому водосховищі в районі с.Мозоліївка Глобинського району Полтавської області»Iчерга (ПК0 до ПК5+0) Коригування».

Фото: Регіональний офіс водних ресурсів у Полтавській області
Перейти до вмісту