Ви тут:
Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

На Полтавщині привітали працівників сільського господарства

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков та директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов із робочою поїздкою відвідали Диканський та Котелевський райони. Ознайомилися з роботою ТОВ «Інтерагросервіс» у селі Стасі та СВК «Батьківщина» у селищі Котельва. До Дня працівників сільського господарства привітали кращих працівників.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Євген Греков оглянув цех мінізаводу з переробки молока ТОВ «Інтерагросервіс». За добу підприємство переробляє 1,5 тисячі тонн молока. Виготовляє 28 видів продукції. Серед них масло, сир, молоко, кефір, йогурт. На заводі у зміні працюють 2 людини.

«Корови на фермі 7 місяців на рік і на пастівнику. Табу на всі мінеральні добавки. В кормах корів із мінералів присутня тільки кухонна сіль. У продуктах не використовуємо ніякої хімії. Робимо всю продукцію як для себе», – сказав генеральний директор ТОВ «Інтерагросервіс» Геннадій Головін.

Як зазначив заступник голови ОДА, нині важливо надавати підтримку саме таким господарствам, адже завдяки ним жителі регіону можуть споживати якісну продукцію.

У Котельві Євген Греков поспілкувався з керівником виробничого кооперативу «Батьківщина», Героєм України Олександром Коросташовим. Зокрема, обговорили питання, які нині є нагальними для аграріїв.

Підприємство засноване в 2000 році. Нині воно залишається єдиним на Полтавщині потужним кооперативом та одним із головних бюджетоутворюючих підприємств району. Господарство спеціалізується на м’ясному тваринництві та молочно-зерновому напрямку. Обробляє понад 6 тисяч гектарів землі, утримує понад 2 тисячі голів великої рогатої худоби, у тому числі понад 900 корів.

Також Євген Греков оглянув Народний музей історії СВК «Батьківщина». У ньому зібрані документальні матеріали про створення господарства, перших його засновників і організаторів. У музеї – 766 експонатів, зберігаються Прапор і Книга Пошани господарства, найвищі державні нагороди колективу та окремих працівників.

Заступник голови ОДА привітав працівників сільськогосподарської галузі з їхнім професійним святом. Цього року через карантин в обласному центрі не влаштовували урочистостей. 

«Полтавщину звикли вважати аграрним краєм. І це недарма. Завдяки праці аграріїв, фермерів, переробників сільгосппродукції область займає лідерські позиції з виробництва зернових та зернобобових культур, м’ясної та молочної продукції. Дякую вам за невтомну працю. Бажаю всім вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, миру й злагоди, нових здобутків та високих урожаїв», – сказав Євген Греков.

Почесні грамоти облдержадміністрації та Департаменту агропромислового розвитку ОДА вручили Шевчук Наталії, завідуючій МТФ №2, Вертелецькому Олександру, головному агроному СВК «Батьківщина». Диплом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України вручили Геннадію Головіну, директору ТОВ «Інтерагросервіс».

Нагадаємо, День працівників сільського господарства України відзначають у третю неділю листопада.

Фото: Полтавська ОДА

Перейти до вмісту