Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині поліція розслідує факти незаконної порубки дерев

Поліцейські Лохвицького відділу поліції зафіксували два факти незаконної порубки дерев вільхи, дуба та осики на території району.

Так, поблизу одного із сіл району, у лісовому масиві, оперативники виявили трактор Т-40 М з причепом, завантаженим колодами спиляних дерев, повідомляють у поліції.

На місці слідчо-оперативна група встановила осіб, які намагалися вивезти порубані дерева вільхи. Ними виявилися троє місцевих чоловіків, яким 64, 48 та 38 років.

За кілька діб в лісовому масиві іншого населеного пункту поліцейські викрили у незаконній діяльності ще двох мешканців району, яким 33 та 42 роки. За допомогою бензопили чоловіки спиляли дерева дуба, осики та вільхи.

За викритими фактами слідчі Лохвицького відділу поліції відкрили кримінальні провадження за частиною 1 статті 246 «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Наразі призначено ряд експертиз, визначається сума збитків, завданих лісовому фонду. Тривають слідчі дії.

Перейти до вмісту