Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині перевірили готовність снігоприбиральної техніки

25 листопада в селі Бутенки Кобеляцького району перевірили готовність снігоприбиральної техніки розчищати дороги найближчими місяцями. Тут працюватиме спецтехніка з відвалами, грейдери, навантажувачі.

Про це повідомив у Telegram-каналі голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“На таких базах, як у Бутенках, організовано цілодобові чергування, щоб у разі погіршення погоди оперативно направити спеціальну техніку на ту чи іншу ділянку місцевої дороги. Якщо у когось не вистачатиме потужності, технічних можливостей, то підстраховуватимемо іншими підрядниками.”, – йдеться у повідомленні.

Загалом по області готові до роботи на місцевих дорогах близько 200 одиниць техніки, заготовлено більше 25 тисяч тонн спеціальної посипкової суміші різного складу, повідомили у Полтавській ОДА.

“Договори на обслуговування всіх доріг області – і місцевих, і державних – укладені. Питань із підрядниками наразі немає, – розповів Олег Синєгубов. – На прикладі таких баз, як у Бутенках, організовано цілодобові чергування, щоб у разі погіршення погодних умов оперативно відреагувати й направити спеціальну техніку на обслуговування тієї чи іншої ділянки місцевої дороги”.

Директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан розповів, що підрядна організація, яка відповідає за утримання автомобільних доріг у Кобеляцькому районі, до роботи в осінньо-зимовий період підготувала шість одиниць техніки: трактор, автогрейдери, навантажувачі. Заготувала понад 1,2 тисячі тонн протиожеледного матеріалу. За потреби залучатимуть додаткову техніку.

«Загалом область і підрядники повністю готові до погіршення погодних умов. Перше чергування дорожників відбулося вже цими вихідними, коли в 10 районах області були опади. На дороги висипали 360 тонн солі, – сказав Олексій Басан. – Чергові працюють цілодобово, на сайті Агентства місцевих доріг Полтавської області є телефони відповідальних осіб по кожному з районів. У разі необхідності можна звертатися за телефонами, ми будемо реагувати і надавати допомогу».

Із питань усунення ускладнень проїзду в зимовий період можна звертатися до диспетчерської служби цілодобово за телефоном 050-01-50-233.

Фото: Telegram

 

Перейти до вмісту