Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині модернізують телекомунікаційну мережу ДСНС

У Полтавській області працює Програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню на 2017-2020 роки. Нині розробляють проєкт щодо модернізації цієї телекомунікаційної мережі, яка дозволить у майбутньому модернізувати взаємодію 35 структурних підрозділів ДСНС в області.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

«Завдяки передбаченим у Програмі коштам матеріальний резерв області постійно поповнюється. Зокрема збудована та введена в експлуатацію територіальна складова сучасної системи оповіщення: 400 сирен та близько 300 вуличних гучномовців. Дана система є однією з найкращих в Україні. Постійно проводяться заходи з підтримання високого ступеня готовності територіальної підсистеми цивільного захисту до дій за призначенням», – розповів на апаратній нараді у голови облдержадміністрації директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Сергій Венгер.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков зауважив, що Програма дозволяє підтримувати на належному рівні виконання основних функцій Державної служби з надзвичайних ситуацій. За дорученням голови облдержадміністрації йде процес модернізації телекомунікаційної головної мережі ДСНС області.

«Вже за Програмою виділено кошти, проведено закупівлі. Нині розробляють проєкт щодо модернізації цієї телекомунікаційної мережі, яка дозволить у майбутньому модернізувати взаємодію 35 структурних підрозділів ДСНС в області. Це прискорить і обмін інформацією та взаємодію всіх учасників щодо ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Надалі це дасть змогу об’єднати в єдину систему 112 ДСНС, поліцію та служби охорони здоров’я. У Програмі, що буде розроблятися на наступні роки, одне з важливих завдань – реалізувати цю модернізацію», – сказав Євген Греков.

Фото: Полтавська ОДА

 

Перейти до вмісту