Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині 31,8% безробітних – молодь

Протягом січня-жовтня 2020 року статус безробітного мали 18,3 тисячі осіб з числа молоді (31,8% загальної кількості безробітних). Допомогу по безробіттю отримували 16,2 тисячі молодих людей.

Серед безробітних у віці до 35 років станом на 1 листопада 2020 року 84,9% до реєстрації у службі зайнятості мали професійний досвід, повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості.

З них 22% раніше працювали у сфері оптової та роздрібної торгівлі; 18,1% – у переробній промисловості; 15,3% – у сфері державного управління та оборони; 8,9% – у сфері сільського, лісового та рибного господарства.

Одночасно 0,9 тисячі молодих осіб (15,1%) з різних причин не були зайняті більше 1 року або належали до випускників навчальних закладів і не мали професійного досвіду.

Протягом січня-жовтня 2020 року кількість випускників закладів освіти, що отримували послуги служби зайнятості Полтавської області, становила 329 особи (у тому 227 випускники закладів вищої освіти, 99 випускники закладів професійно-технічної освіти та 3 випускники середніх загальноосвітніх шкіл).

За сприянням служби зайнятості Полтавської області у січні-жовтні 2020 року знайшли роботу 9,6 тисячі молодих громадян.

Профорієнтаційними послугами у січні-жовтні 2020 року було охоплено 13,2 тисячі безробітних з числа молоді та 5,9 тисячі осіб, які навчаються у навчальних закладах різних типів.

Для максимального наближення професійних навичок громадян, які шукають роботу до потреб роботодавців, розширення їхніх компетенцій і підвищення конкурентоспроможності, службою зайнятості Полтавської області протягом січня-жовтня 2020 року здійснене професійне навчання на замовлення роботодавців 1,1 тисячі безробітних у віці до 35 років.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру за цей період залучено 917 осіб з числа молоді (19,4% загальної кількості залучених). Роботи організовувалися по наступних напрямках: екологічний захист навколишнього середовища; благоустрій; інформування населення про субсидії; роботи із соціально вразливими верствами населення, інші роботи соціального напрямку; впорядкування місць поховання, меморіалів захисників Вітчизни; будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери тощо.

Станом на 1 листопада 2020 року статус безробітного мали 6,1 тисячі молодих людей. Допомогу по безробіттю отримували 5,1 тисячі осіб з числа молоді.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту