Ви тут:
Суспільство Україна 

Музей Голодомору є надважливим для України й обов’язково буде завершений, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні.

Зранку 28 листопада вони прибули до пам’ятного знака жертвам Голодомору, що на Михайлівській площі в Києві. Глава держави з дружиною встановили біля пам’ятного знака композиції з пшеничних колосків і калини та вклонилися пам’яті жертв Голодомору, повідомляють в Офісі Президента.

Після цього Президент та перша леді прибули до Національного музею Голодомору-геноциду 1932-33 років, де їх зустріли керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

Учасники церемонії пройшли скорботною ходою до скульптури “Гірка пам’ять дитинства”, біля якої встановили символічні композиції з зерном, та вклонилися пам’яті загиблих. Церемонія завершилася хвилиною мовчання.

“Проект Національного музею Голодомору-геноциду дуже важливий для України: для нашої історії та майбутнього. Були певні проблеми з фінансуванням цього проекту. Однак такі проекти мають виконуватися в обов’язковому порядку. Я дав доручення Кабінету Міністрів, і вже в понеділок це питання буде вирішено. Проект буде обов’язково завершено”, – наголосив Володимир Зеленський.

30 листопада Кабінет Міністрів підготує розпорядження, яке відкриє можливості для дофінансування проекту комплексу Національного музею Голодомору-геноциду.

Перейти до вмісту