Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Місцеві вибори-2020: з початку виборчої кампанії до поліції Полтавщини надійшло 652 заяви та повідомлення про порушення законодавства

Відповідно до частини 7 статті 23 «Публічність і відкритість виборчого процесу» Виборчого кодексу України, протягом десяти днів після дня голосування Національна поліція України забезпечує оприлюднення на офіційному веб-сайті узагальнених відомостей про кількість розпочатих кримінальних проваджень та кількість зареєстрованих органами Національної поліції України звернень, пов’язаних із порушенням законодавства про вибори під час відповідного виборчого процесу.

Про це повідомляє ГУ НП в Полтавській області.

У період із 5 вересня по 14 листопада 2020 року загалом надійшло 652 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Усього органами поліції складено 90 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства.
До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 19 кримінальних проваджень: 7 відкритих за фактами порушення виборчого законодавства, 12 – пов’язаних з виборчим процесом.

Перейти до вмісту