Ви тут:
Суспільство 

Місцеві вибори-2020: facebook та Instagram видалила велику мережу ботів

Facebook видалила 46 облікових записів, 44 сторінки і одну групу в Facebook, а також три аккаунта в Instagram за порушення політики компанії про скоординований неаутентичного поведінці.

Як повідомила прес-служба Facebook, ця мережа поширювала коментарі з підтримкою Юлії Тимошенко і партії «Батьківщина» і критикою її політичних опонентів, а на її рекламу було витрачено $ 2,1 мільйон.

Про це інформує ITC.ua.

Ця мережа використовувала фейкові акаунти – деякі з них уже були виявлені та деактивовані автоматизованими системами Facebook. Вони створювали сторінки вигаданих людей, коментували публікації інших користувачів, розміщували інформацію в групах і керували сторінками, часто позиціонувалися як місцеві новинні ресурси.

Читайте також: Facebook запустив ресурсний центр для підтримки психічного здоров’я людей

Їх діяльність в основному фокусувалася на темі недавніх виборів: як президентських і парламентських в 2019 році, так і місцевих в 2020-м. Facebook розкрив цю мережу в рамках розслідування щодо підозр про скоординований неаутентичного поведінці в регіоні. Виявити її допомогли публічні скарги.

«Хоча люди, які стояли за цією діяльністю, намагалися приховати свою особистість, розслідування викрило їх зв’язку з MAS Agency, PR-агентством в Україні та особами, пов’язаними з кампанією Юлії Тимошенко і політичною партією «Батьківщина», – відзначають в Facebook.

Як зазначає компанія, на рекламу цієї мережі було витрачено близько $ 2,1 мільйона, а загальна кількість аудиторії складає близько 889 000 акаунтів.

Загальні характеристики віддаленої мережі:

– присутність в Facebook і Instagram: 46 облікових записів, 44 сторінки і 1 група в Facebook, 3 аккаунта в Instagram;
– читачі: близько 889 000 акаунтів були підписані на одну або більше таких сторінок в Facebook і близько 1500 чоловік стежили за одним або більше з таких акаунтів в Instagram.
– реклама: на рекламу в Facebook і Instagram було витрачено близько $ 2,1 мільйона, сплачені переважно в доларах.

Перейти до вмісту