Ви тут:
Відео Суспільство Україна 

Матеріальна допомога, компенсація за ЄСВ та податкові канікули: Зеленський розповів про підтримку бізнесу в час карантину

Невдовзі до Верховної Ради подадуть законопроекти про низку заходів для економічної підтримки представників бізнесу через карантинні обмеження.

Зокрема, суб’єкти господарювання одержать одноразову матеріальну допомогу для збереження робочих місць, розповів у своєму влозі Президент України Володимир Зеленський.

“Якщо ви власник, наприклад, кав’ярні і не закрились, але через карантин скоротили час роботи, нікого не звільнили. Проте, деяких працівників відправили у вимушену відпустку, тоді для виплат таким працівникам, ви зможете отримати допомогу. Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника”, – зазначив Президент.

Підприємства, робота яких припиняється через карантинні обмеження, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників, повідомляють в Офісі Президента. За словами Глави держави, це – майже 1,5 млрд грн для близько 120 тисяч юридичних осіб.

“Якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється, ви отримаєте компенсацію на сплату ЄСВ за своїх найманих працівників”, – сказав Президент.

Крім того, передбачаються податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб – підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Глава держави також зазначив, що відновлюється дія програм підтримки бізнесу, які успішно працювали під час карантину навесні.

“Це матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років. Це компенсації з часткового безробіття” – сказав Володимир Зеленський.

Президент зауважив, що малий і середній бізнес уже отримали понад 13 млрд грн за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”.

“Важливо, що програма “5-7-9″ продовжиться та розширить свої можливості в цьому та наступному році”, – додав Глава держави.

Перейти до вмісту