Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Лубенські школи в повному обсязі забезпечені засобами індивідуального захисту і дезінфекції

Спеціалісти Лубенського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області спільно з працівниками міського відділу освіти продовжують проводити комплекс профілактичних заходів щодо попередження поширення захворювань на СOVID-19 у закладах дошкільної освіти та школах.

Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.

10 листопада перевірили 4 заклади заклади освіти.

“За результатами перевірки встановлено, що всі заклади у повному обсязі забезпечені дезінфікуючими розчинами, засобами індивідуального захисту. Працівники закладів дотримуються вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 50 від 22.08.2020”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо правила навчання в школі:

учням 1-4 класів дозволено пересуватися у закладах освіти без маски чи респіратора;

у “помаранчевих” регіонах епідеміологічної небезпеки вчителям рекомендують викладати свій предмет у захисних щитках. Натомість вчителі, які працюють в “жовтій” або “зеленій” зоні, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції, викладати можна без масок;

допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідного температурного скринінгу. Якщо у когось буде температура понад 37,2 °C, то їм буде заборонено працювати.

у випадку підтвердження коронавірусу у когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести відповідні заходи;

дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку;

забороняється вхід до приміщення школи батькам або іншим супроводжуючим дитини, за винятком осіб з інвалідністю;

проводити всі заняття протягом дня в одному кабінеті. По можливості, їх взагалі краще організовувати на відкритому повітрі;

при складанні розкладу варто використовувати модульний підхід з гнучким графіком початку і закінчення занять для різних класів.

щонайменше 10 хвилин мають щодня провітрювати приміщення після кожного заняття;

у кінці робочого дня обов’язково провести дезінфекцію поверхонь (дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил тощо).

На період карантину у шкільних їдальнях заборонено організовувати харчування дітей за принципом “шведського столу”. Між столами обов’язково повинна бути дистанція (не менше півтора метра). Також за ним мають сидіти не більше чотирьох учнів одночасно. Також рекомендують школам скласти розклад харчування для різних класів, щоб не було скупчення у приміщенні. До того ж, всі працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках, а касири чи інші працівники їдалень, які видають страви, зобов’язані використовувати захисні щитки.

Фото: Держпродспоживслужба

Система Orphus